ALTERNATIEVE MEERDAAGSE 2020 – COVID 19 PROOF

ALTERNATIEVE MEERDAAGSE 2020 – COVID 19 PROOF

Nadat COVID 19 onze plannen voor de jaarlijkse meerdaagse 2020 van 9, 10 en 11 september in Zuid Limburg volledig in de war had gestuurd, is het bestuur samen met de 3 wegkapiteins tot een alternatieve invulling gekomen.
Drie dagen fietsen vanaf ons clublokaal d’n Beer, en ’s-avonds weer thuis i.p.v. samen in een hotel nagenieten van de clubtocht.
Op woensdag richting Duitsland/Groesbeek, met 11 deelnemers een rit van 130 km o.l.v. routeman Thieu. Slingerend door ons mooie Noord Brabant naar Plasmolen voor de koffiestop bij grand café restaurant de Mallejan. Na deze pauze lagen de heuvels van Groesbeek op de route, met ook een stukje Duitsland voor het internationale tintje. Daarna door naar de lunchstop bij restaurant st. Walrick Overasselt, en na deze pauze ging de route weer terug richting Rosmalen.

Donderdag de tweede dag o.l.v. routeman Nico richting België naar de Achelse kluis, weer met 11 man (wel met enkele wisselingen in de bezetting t.o.v. eerste dag)
Rit van 130 km met koffiepauze bij de paters in België en dus weer een stukje buitenland.
Daarna de terugweg over mooie en smalle paden door bos en heide….niet altijd makkelijk i.v.m. hobbelige wegen met continu bochten en aanzetten!
Nog een 2e pauze bij eterij en tapperij d’n Dommel in Sint-Oedenrode, en daarvandaan het laatste deel naar Rosmalen.

De laatste dag voert routeman Gijs ons naar Rhenen, voor een route van 128 km, alweer met 11 man (en ook nu weer in een andere samenstelling) waar de Grebbeberg op ons ligt te wachten. Heenweg een prachtige route over de rivierdijken met weidse uitzichten. Voor de bikkels nog een extra rondje door Rhenen en de klim van de Grebbeberg.
Na de koffiestop bij Steakhouse Cunera in Rhenen terug naar Rosmalen, ook nu weer over kronkelende rivierdijken met uitzicht over traag stromende rivieren.
Terug in Rosmalen bij biercafé en feestzaal d’n Beer nog de afsluiting en evaluatie van de geslaagde alternatieve meerdaagse, onder het genot van een biertje en hapje.
We kunnen terugzien op een prima meerdaagse met uitstekend weer, geen lekke banden en ook geen calamiteiten.
7 clubleden hebben alle dagen meegereden en dus ieder bijna 400 km op de fiets gezeten in 3 dagen. Petje af voor deze bikkels.
Om met de woorden van onze voorzitter af te sluiten:
We mogen terugkijken op een fantastische meerdaagse!!
Speciale dank voor Thieu, Nico F. en Gijs voor uitstippelen en aangeven van route, bespreken van pauzeplekken en waarschuwen voor achteropkomend verkeer. Drie sleutelfiguren voor deze geslaagde alternatieve coronaproof meerdaagse 2020.