Meerdaagse 2017

Meerdaagse 2017 FTC Rosmalen met een feestelijk tintje

Vanaf 6 t/m 8 september 2017 heeft de jaarlijkse FTC meerdaagse clubtocht plaatsgevonden. In verband met het 3 x 11 = 33 jarig bestaan en het feit dat we als club voor de 25ste keer de Bockenreijderstocht hebben georganiseerd zou het een tocht met een feestelijk tintje worden.

Op woensdagmorgen vertrokken we om 09.00 uur vanaf onze startplaats Biercafé & Feestzaal d’n Beer te Rosmalen voor een rit van ongeveer 150 km, met een flinke wind in de rug, door Duitsland naar dS Hotel & Freiseitcenter Vreden te Vreden gelegen in het Duitse Munsterland. 10 minuten van de Nederlandse grens, op een steenworp afstand van Eibergen en Winterswijk.

Hier verbleven we 2 nachten op basis van halfpension (ontbijt en 3-gangen diner).
Zie de website van het hotel www.ds-hotel.de/vreden/

Donderdag na het ontbijt hebben we 140 km door de Achterhoek gefietst. Het was, ondanks de flinke wind, een prachtige fietsdag.

Het hotel beschikt over een afsluitbare fietsenstalling en de kamers zijn voorzien van douche/toilet, aparte bedden voor een goede nachtrust, een TV en gratis wifi voor het contact met de buitenwereld. Daarnaast kunnen we ons na het fietsen ontspannen in het gratis toegankelijke binnen- of buitenzwembad.

Vrijdagochtend is er als gevolg van het slechte weer door het gros van de deelnemers niet meer gefietst. De trein was het vervoermiddel waarmee men samen met de fiets naar huis is gegaan. Een aantal kanjers hebben het er toch op gewaagd en zijn in de stromende regen vertrokken. Ook zij zijn uiteindelijk, kletsnat, in Arnhem op de trein richting Rosmalen gestapt. De geplande feestelijke afsluiting van onze meerdaagse is dan ook letterlijk en figuurlijk in het water gevallen. De feestelijke afsluiting heeft uiteindelijk na de sluittocht op 22 oktober toch nog plaatsgevonden. Om ook het thuisfront het gevoel te geven dat zij er ook echt bij horen waren ook zij van harte uitgenodigd om met ons het glas te heffen.

Wetenswaardigheden

  • Er hadden zich 18 leden aangemeld. Jammerlijk hebben 3 deelnemers zich door omstandigheden afgemeld waardoor er uiteindelijk 15 leden hebben deelgenomen.
  • De eigen bijdrage per clublid was € 100,-
  • Gedurende de meerdaagse was er een volgauto aanwezig die de bagage vervoerde
  • Elke fietsdag was er tweemaal een rustpauze met een drankje van de club, voor de inwendige mens (lunch) diende men zelf te zorgen/betalen
  • De fietsroutes zijn zowel op papier als via GPS beschikbaar,  zie de links in het programma 2017
  • Via de site van ds Hotel Vreden krijg je een goede indruk van het hotel


De kanjers, in de stromende regen gestart voor de terugreis naar Rosmalen