Bockenreijderstocht 2018

Dankzij het prachtige fietsweer een geslaagde Bockenreijderstocht 2018.

Mede door het prima fietsweer, droog en een ideale temperatuur, kan de 26e editie van de FTC Bockenreijderstocht de boeken in als succesvol.

Om een goed beeld van de sfeer te krijgen heeft onze fotograaf vele foto’s gemaakt en deze op internet geplaatst.

VIA ONDERSTAANDE LINKS ZIJN DE FOTO’S TE BEKIJKEN!

Bekijk het album: https://www.myalbum.com/album/knSMJTYfrnab

Of bekijk het album als fotoboek: https://www.myalbum.com/shop/photobook/knSMJTYfrnab

 

ORGANISATIE BOCKENREIJDERSTOCHT 2018
Ook in 2018 zal, inmiddels voor de 26e keer, de Bockenreijderstocht worden georganiseerd.

Op zondag 24 juni 2018 zal, mede onder de vlag van de NTFU, de welbekende tocht worden verreden De afstanden bedragen 70 km en de 110 km.

DE BOCKENREIJDERSLEGENDE
In de 18e eeuw werd de naam Bockenreijders gebruikt door roversbenden die de zuidelijke Nederlanden onveilig maakten. Deze benden sloegen soms op een nacht op verschillende ver van elkaar gelegen plaatsen tegelijk toe. De bevolking schreef het werk toe aan een en dezelfde bende. De snelheid van verplaatsing leek in die tijd ongelooflijk en de mensen zagen er het werk van de duivel in, die de Bockenreijders de kracht gaf om zich op bokken te verplaatsen. Zij roofden met geweld bij de rijken en verdeelden de buit onder de armen.

BESCHRIJVING BOCKENREIJDERSTOCHT
Als fietser heeft u nu de gelegenheid om een route te rijden zoals een “Bockenreijder” dat 250 jaar geleden ook deed.
De Bockenreijderstocht voert u door het Brabantse land ten zuiden van ’s-Hertogenbosch. Na vertrek uit Rosmalen laten we ’s-Hertogenbosch rechts liggen en via stille weggetjes, afgelegen boerderijen, donkere bossen bereikt u een schitterend natuurgebeid, het landgoed de Utrecht. Halverwege de 110 km route komt u bij herberg In den Bockenreijder. Deze uitspanning is vermaard om zijn gigantische vlaaien met slagroom. Na deze unieke pauzeplaats gaat het door een wisselend landschap terug naar Rosmalen.
De 70 km route volgt voor een groot gedeelte de 110 km route en heeft als pauzeplaats café Vingerhoeds, gevestigd een eeuwenoude boerderij, een plek waar Brabantse gastvrijheid, nostalgie, traditie en gezelligheid samen gaan.
Ter afsluiting kan op de plek waar u gestart en geëindigd bent, worden genoten van een drankje of een hapje. Biercafé en Feestzaal d’n Beer beschikt over een groot assortiment bieren van over de hele wereld. De kleine kaart, met heerlijke borrelhapjes, snacks en eenvoudige lunchgerechten, biedt u daarnaast de mogelijkheid uw honger te stillen.

ROUTES
U kunt kiezen uit 2 routes die met pijlen zijn gemarkeerd. Om te verhinderen dat u onverhoopt van de route geraakt, krijgt u bij de start een routebeschrijving mee. Ook kunt u de route via de onderstaand GPS-Iink op uw navigatie binnenhalen:

REGLEMENT
De ritten betreffen vrije toertochten en worden verreden onder de reglementen van de NTFU. Deelnemers worden geachte de verkeersregels te eerbiedigen.

AANSPRAKELIJKHEID
U neemt deel op eigen risico en vrijwaart daarmee de organisatie van elke aansprakelijkheid. De deelnemers worden geacht voldoende verzekerd te zijn.

INSCHRIJFLOCATIE
Biercafe & Feestzaal d’n Beer, Dorpsstraat 77 te Rosmalen (073-5212612  / www.dnbeer.nl)

KOSTEN
– 110 km € 5,- (NTFU/HEVO-Ieden € 4,-)
– 70 km: € 4,- (NTFU/HEVO-Ieden € 3,-)

CONTROLEPOSTEN
70 km: café Vingerhoeds, Oude Grindweg 90 te Oirschot (0499-571334)
110 km: herberg In den Bockenreyder, Dunsedijk 3 te Esbeek (013-5169248)