Bockenreijderstocht 2017

BOCKENREIJDERSTOCHT 2017


Ondanks het wisselvallige weer kan er toch gesproken worden van een geslaagde Bockenreijderstocht 2017.

In totaal hebben 222 personen aan de tocht deelgenomen, respectievelijk 118 personen aan de 70 km en 89 personen aan de 110 km. Daarnaast hebben 15 personen, onder begeleiding van voorrijders van FTC, deelgenomen aan de 45 km afstand.

Om een goed sfeerbeeld te krijgen van de verreden Bockenreijderstocht 2017 bekijk de foto’s via de onderstaande links: Pagina 1 en Pagina 2

DE BOCKENREIJDERSLEGENDE
In de 18e eeuw werd de naam Bockenreijders gebruikt door roversbenden die de zuidelijke Nederlanden onveilig maakten. Deze benden sloegen soms op een nacht op verschillende ver van elkaar gelegen plaatsen tegelijk toe. De bevolking schreef het werk toe aan een en dezelfde bende. De snelheid van verplaatsing leek in die tijd ongelooflijk en de mensen zagen er het werk van de duivel in, die de Bockenreijders de kracht gaf om zich op bokken te verplaatsen. Zij roofden met geweld bij de rijken en verdeelden de buit onder de armen.

BESCHRIJVING BOCKENREIJDERSTOCHT
Als fietser heeft u nu de gelegenheid om een route te rijden zoals een “Bockenreijder” dat 250 jaar geleden ook deed.
De Bockenreijderstocht voert u door het Brabantse land ten zuiden van ’s-Hertogenbosch. Na vertrek uit Rosmalen laten we ’s-Hertogenbosch rechts liggen en via stille weggetjes, afgelegen boerderijen, donkere bossen bereikt u een schitterend natuurgebeid, het landgoed de Utrecht. Halverwege de 110 km route komt u bij herberg In den Bockenreijder. Deze uitspanning is vermaard om zijn gigantische vlaaien met slagroom. Na deze unieke pauzeplaats gaat het door een wisselend landschap terug naar Rosmalen.
De 70 km route volgt voor een groot gedeelte de 110 km route en heeft als pauzeplaats café Vingerhoeds, gevestigd een eeuwenoude boerderij, een plek waar Brabantse gastvrijheid, nostalgie, traditie en gezelligheid samen gaan.
Ter afsluiting kan op de plek waar u gestart en geëindigd bent, worden genoten van een drankje of een hapje. Biercafé en Feestzaal d’n Beer beschikt over een groot assortiment bieren van over de hele wereld. De kleine kaart, met heerlijke borrelhapjes, snacks en eenvoudige lunchgerechten, biedt u daarnaast de mogelijkheid uw honger te stillen.

25 juni 2017 de 25e FTC Rosmalen**

In 2017 vieren we het feit dat FTC voor de 25e keer de traditionele Bockenreijderstocht organiseert met 2 afstanden: 70 en 110 km met op het keerpunt een gezellige pauzeplaats.

Starttijden:

110 km: 08.00 – 10.00 uur

70 km: 09.00 – 11.00 uur

De start en finish is bij:

Biercafe & Feestzaal d’n Beer

Dorpsstraat 77, 5241 EB Rosmalen

http://www.dnbeer.nl/

Via de site is de startlocatie en de ruime parkeergelegenheid, het Gildenplein en achter de Kentering, eenvoudig te vinden.

De routes zijn goed gepijld en komen zowel op papier als via GPS beschikbaar.

Prijzen deelname Bockenreijderstocht 2017 zijn per persoon:

  • 110 km – € 5,-
  •  70 km – € 4,-

NTFU- leden hebben op vertoon van hun lidmaatschapskaart € 1,- korting.

De volledige informatie is via deze link te verkrijgen.