Clubinformatie

In het voorjaar van 1983, het gouden wielerseizoen, waarin Nederland het meest succesvolle fietsland in Europa was, is Wielersupportersclub Rosmalense Renners opgericht. De Wielersupportersclub was zelf geen fietsclub maar zorgde voor de noodzakelijke begeleiding en adviezen aan de fietsende trimmers.

Al zeer spoedig is hier verandering in gekomen. Op 16 februari 1984 is de Fietstoersclub Rosmalen opgericht en als vereniging notarieel bevestigd. In 1987 is de huidige naam Fiets Toer Club Rosmalen ofwel FTC Rosmalen vastgesteld.

In de loop der jaren zijn er vele nieuwe leden bijgekomen en zijn er leden vertrokken. Steeds bleef echter het ledental rond de 35 personen hangen. Een hechte club mensen die dezelfde passie voor fietsen en alles wat daar mee samenhangt hebben.

In 1993 is op uitbundige wijze het 10 jarig jubileum gevierd en is gestart met het organiseren van de Bockenreijderstocht, een toertocht van 70 en 110 km door het mooie Brabantse land. Vorig jaar vierden we dan ook het 25ste Bockenreijdersjubileum.

Het jaar 2017 was een bijzonder jaar voor FTC Rosmalen. We vierden naast het Bockenreijdersjubileum ook het feit dat we 3 x 11 jaar als FTC Rosmalen bestaan. 3 X 11 is een verwijzing naar de carnaval die steeds in februari plaatsvindt, de maand van de oprichting van FTC Rosmalen.