Bockenreijderstocht 2018

ORGANISATIE BOCKENREIJDERSTOCHT 2018
Ook in 2018 zal, inmiddels voor de 26e keer, de Bockenreijderstocht worden georganiseerd.

Op zondag 24 juni 2018 zal, mede onder de vlag van de NTFU, de welbekende tocht worden verreden De afstanden bedragen 70 km en de 110 km.

DE BOCKENREIJDERSLEGENDE
In de 18e eeuw werd de naam Bockenreijders gebruikt door roversbenden die de zuidelijke Nederlanden onveilig maakten. Deze benden sloegen soms op een nacht op verschillende ver van elkaar gelegen plaatsen tegelijk toe. De bevolking schreef het werk toe aan een en dezelfde bende. De snelheid van verplaatsing leek in die tijd ongelooflijk en de mensen zagen er het werk van de duivel in, die de Bockenreijders de kracht gaf om zich op bokken te verplaatsen. Zij roofden met geweld bij de rijken en verdeelden de buit onder de armen.

BESCHRIJVING BOCKENREIJDERSTOCHT
Als fietser heeft u nu de gelegenheid om een route te rijden zoals een “Bockenreijder” dat 250 jaar geleden ook deed.
De Bockenreijderstocht voert u door het Brabantse land ten zuiden van ’s-Hertogenbosch. Na vertrek uit Rosmalen laten we ’s-Hertogenbosch rechts liggen en via stille weggetjes, afgelegen boerderijen, donkere bossen bereikt u een schitterend natuurgebeid, het landgoed de Utrecht. Halverwege de 110 km route komt u bij herberg In den Bockenreijder. Deze uitspanning is vermaard om zijn gigantische vlaaien met slagroom. Na deze unieke pauzeplaats gaat het door een wisselend landschap terug naar Rosmalen.
De 70 km route volgt voor een groot gedeelte de 110 km route en heeft als pauzeplaats café Vingerhoeds, gevestigd een eeuwenoude boerderij, een plek waar Brabantse gastvrijheid, nostalgie, traditie en gezelligheid samen gaan.
Ter afsluiting kan op de plek waar u gestart en geëindigd bent, worden genoten van een drankje of een hapje. Biercafé en Feestzaal d’n Beer beschikt over een groot assortiment bieren van over de hele wereld. De kleine kaart, met heerlijke borrelhapjes, snacks en eenvoudige lunchgerechten, biedt u daarnaast de mogelijkheid uw honger te stillen.